top of page

Om meg

Former, farger, lys, bevegelser og nærhet har alltid vært viktige elementer i mitt liv. I kunsten kan jeg kombinere disse elementene og lage bilder som både uttrykker følelser og formidler stemninger.

 

Mine malerier inneholder alltid et figurativt element i en omgivelse som ikke nødvendigvis gir indikasjon om tid og sted. Håpet er at de som betrakter bildene mine kan gjenkjenne en følelse i seg selv, og lage sitt indre landskap og tolkning av maleriet. 

 

Personlig elsker jeg alle årstider, og tilbringer store deler av fritiden i naturen. Naturen er en utømmelig kilde til inspirasjon og gir meg mye ro og glede. Ved å benytte objekter i form av fugler og fisker i bildene gjør jeg bruk av noen av de godene som naturen gir meg.

 

I mine tidligere arbeider jobbet jeg primært med menneskekroppen. Den er med alle sine buer, kanter, avkortninger og former fascinerende. Jeg slutter aldri å undres over hvordan en emosjonell følelse, uavhengig av individet, kan oppfattes på samme måte.

 

Kroppene brakte meg over i fuglenes verden, og der trives jeg godt. Til tross for at fugler som regel er i grupper, har disse små herlige skapningene også personligheter. Raskt skjønte jeg at fuglene kunne symbolisere mennesker og at det var mulig å gjenkjenne personligheter i bildene mine. Flere av eierne av bildene mine har fått familien sin på lerret og fryder seg over å kunne kjenne igjen en mor, far, datter eller sønn i et litt annet familiebilde enn ellers.

 

bottom of page